De Bibliotheek Eindhoven en Trefpunt Groen Eindhoven nodigen je graag uit voor het laatste Groen Café vóór de zomervakantie donderdag 28 juni in de ‘oude V&D’ .

Steeds belangrijker

Groen in de stad wordt steeds belangrijker: hoosbuien, afname van insecten en andere dieren, warmere temperaturen… We staan voor nogal wat uitdagingen. Groen kan bijdragen aan een fijn(er) klimaat in de stad. Wist je bijvoorbeeld dat bomen een natuurlijke airco zijn? Ga maar eens op een warme zomerdag op het stadhuisplein staan puffen om daarna even af te koelen onder de bomen bij het Designhuis! Dan merk je duidelijk het verschil. 

Openbare ruimte én eigen tuin
Dit Groen Café staat in het teken van ‘Groen in de stad’. Niet alleen natuurlijk groen in de openbare ruimte, daar vertelt Frank Verhagen u alles over, maar ook over groen in uw eigen tuin. Wat kun je zelf bijdragen aan de plantjes, beestjes en, bijvoorbeeld, waterberging? Dat hoor je van Martijn van der Loo van tuinbedrijf Soontiens. 
Zadenruilmarkt
Voor de liefhebbers is er vanaf 15.15 uur een zadenruilmarkt. Zoals sommigen weten was dit het ‘kindje’ van Ellen …. Helaas is Ellen niet meer bij ons, graag zetten we dit prachtige idee voort. Dus neem flink wat zaden mee en ruil dat het een lieve lust is! Het mogen zaden zijn van bloemen, kruiden, fruit, groente…. Dat maakt niet uit. Hoe meer variatie hoe leuker. 
Wie wat waar? 
  • Datum: donderdag 28 juni
  • Tijd: vanaf 15.15 de zadenruilmarkt, vanaf 16.00 uur Groen Cafe tot 18:00 uur
  • Locatie: De ‘oude V&D’ (Rechtestraat 8, 5611 GP Eindhoven) 
  • Aanmelden is gratis (en de middag zelf ook)! 
Programma

15:15 uur – Inloop met koffie en thee plus de zadenmarkt
16:00 uur – Opening Groen Café
16:05 uur – Frank Verhagen, beheerder natuurlijke gebieden gemeente Eindhoven
16.45 uur – Martijn van der Loo, tuinbedrijf Soontiens
17:15 uur – Afsluiting en zomerborrel
18.00 uur – einde Groen Café

Wat is het Groen Café?

Het Groen Café is een initiatief van Proeftuin040, de Bibliotheek Eindhoven en Trefpunt Groen Eindhoven. Met 4 Groen Cafés per jaar hopen zij voor Eindhoven een stevig podium te creëren waar aandacht wordt besteed aan thema’s als groen, duurzaamheid en natuur in relatie tot de ontwikkeling van (regio) Eindhoven.