In onze buurt is een WhatsApp Buurtpreventie groep actief. Dit is een moderne variant van Buurtpreventie, namelijk in de vorm van een WhatsApp groep op je smartphone.

De straten die op dit moment met deze WhatsApp-groep bereikt worden zijn gelijk aan het bereik van onze Buurtvereniging Oude Gracht West.

Wat is het?

De WhatsApp Buurtpreventie groep zijn de extra ogen en oren voor de politie. Via de groep kun je direct verdachte situaties delen met de buurtbewoners om je heen. Opvallende situaties waarbij je je afvraagt of ze wel kloppen; is het wel oké? Denk bijvoorbeeld aan (vermoedens van) inbraak, oplichting, vernieling, straatroof, bedreiging of mishandeling, de zogenaamde “klusjesmannen” die hun diensten komen aanbieden aan je voordeur waarvoor je achteraf veel moet betalen!

Hoe werkt het?

WhatsApp Buurtpreventie maakt gebruik van de ‘SAAR’-methode

 S  Signaleer  Merk een verdachte situatie op
 A  Alarmeer  Bel 112 (spoed) of 0900-8844 (geen spoed) en geef door wat je ziet:

· persoonskenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht

· voertuigkenmerken als kleur, merk, type en kenteken

 A  App  Deel je waarneming met de groep en meld dat je hebt gealarmeerd
 R  Reageer  Spreek bijv. de verdachte persoon aan,

mits het veilig is en zonder risico!

Hoe kan ik meedoen?

  • Ben je minimaal 18 jaar?
  • Woon je in de Muzenlaan (even huisnrs. 64 t/m 94), Jasonstraat (even huisnrs.), Nestorlaan, Odysseuslaan, Ithacastraat, Iliumstraat, Coriolanuspad of Calypsostraat?
  • En wil je deelnemen aan de WhatsApp groep Oude Gracht West?

Aanmelden

Wij nemen, na binnenkomst en goedkeuring van je aanmelding, contact met je op en voorzien we je van de benodigde informatie.

Meer informatie kun je vinden op: www.wabp.nl