Het ontwerp en het verhaal van Aeneas:

De basis van dit kunstwerk komt van de Griekse mythe van Aeneas, herwerkt in een modern jasje en een begrijpbare versie die geschikt is voor het hedendaagse publiek, met nadruk op de esthetische en stilistische factoren van de urban planning uit de 21e eeuw.

Tegelijkertijd is er een heropleving van traditionele eigenschappen uit de Griekse Oudheid, zoals architecturale patronen, het bouwen van schepen, enzovoort. In het kort: de omgeving en interactie is veranderd zodat het esthetische potentieel beter tot zijn recht komt.

Tijdens het wandelen of fietsen door een tunnel is dit kunstwerk te interpreteren als een galerij. Je verandert continu van plaats waarin alle elementen in een bepaalde flow in elkaar overgaan… van tijdperk tot tijdperk, van regio naar regio. Voor de kijker is het onmogelijk om het hele werk in één oogopslag op te vatten. De perceptie van dit kunstwerk in deze omgeving (een rechtlijnige tunnel) kan geïnterpreteerd worden als muzikale compositie waarin het verhaal van Aeneas zich afspeelt. In dit ontwerp is er ook rekening gehouden met de verlichting. Bij het inrijden van de tunnel hebben je ogen niet meteen de capaciteit om zich aan te passen van het daglicht naar een rela- tief donkere tunnel. Daarom zijn er heldere kleuren en pastelkleuren toegepast om de overgang draaglijker te maken.

Planning: maandag 14 mei start de reiniging, die 5 tot 6 dagen zal duren.

Aansluitend start Hoodo (uit Rusland) www.treepack.net/hoodo.html dus wellicht al op zaterdag, maar uiterlijk maandag de 21e (2e pinksterdag). Afhankelijk van weer e.d. zijn ze 2 tot 3 weken bezig. Daarna nog de ag coating in een dag of 2.